Renovatie
61 / 805

COMPACTE WONING MET EEN ZUIDERS TINTJE

Over dit project

De bestaande woning uit de jaren 60 werd energetisch ingrijpend verbouwd tot een hedendaagse woning waarbij het zonlicht tot diep in de woning valt. De woning bestaat uit een sokkel van grijze baksteen en 1 compacte verdieping die afgewerkt is met pleisterwerk en houten lamellen.
De verdieping kraagt een stuk uit waardoor het gelijkvloers met een luifel tegen de zon beschermt wordt. Dit geeft de woning een zuiders tintje.

locatie:Kortrijk, West-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Renovatie
stijl:Modern
eigensch.:Compact, Energiezuinig gebouw

18-04-2023

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De vloer, muren en het dak werden geïsoleerd. De ramen werden vervangen door hoogrendementsglas. Er is enkel verwarming via vloerverwarming op het gelijkvloers en in de badkamers door een warmtepomp. Er liggen zonnepanelen op het dak.De ramen worden tegen de zon beschermd door een luifel. E-peil=29


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

225 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp lucht-water

Toepassing hernieuwbare energie

zonnepanelen

Over de architect

BaSe architectuur
Senepart Barbara
Antoon van Dycklaan 116
8500 Kortrijk

T 0473 19 68 68
M 0473 19 68 68

www.basearchitectuur.be
info@basearchitectuur.be