Toegankelijk of levenslang wonen
104 / 432

BENOVATIE TE ZULTE

fotograaf: Niko Pauwels

Over dit project

Deze woning uit het jaar 1959 werd in 2019 grondig onder handen genomen door een van onze architecten. Ze werd volledig gestript en alle bijgebouwen werden gesloopt. De woning kreeg achteraan een uitbreiding in houtskelet over twee verdiepingen. Ze werd volledig ingepakt met isolatie en opnieuw bekleed met vezelcementleien, gevelpleister en hout.
Bij de materiaalkeuzes werd zo veel als mogelijk rekening gehouden met de impact op het milieu. Zo werd gekozen voor cellulose-isolatie, houten structuren en herbruikbare leien. Ook de indeling is flexibel ontworpen met het oog op levenslang wonen.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning werd volledig ingepakt in een dikke laag cellulose-isolatie (24 tot 30 cm) en er werd gekozen voor passieframen met drievoudig glas. Samen met een goede luchtdichtheid en strategisch gekozen zonwering resulteert dit in een E-peil van 20 en S-peil van 23.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

220 m²

Ventilatiesysteem

systeem D: mechanische toe- en afvoer met warmteterugwinning

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

geothermische warmtepomp met verticale boringen

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp

Over de architect

Architects For Future bvba
Pattyn Eveline
Derbystraat 315
9051 Sint-Denijs-Westrem

T 0486/80 00 68
M 0486800068

www.architectsforfuture.be
eveline@architectsforfuture.be