Antwerpen
206 / 892

RESTAURATIE, UITBREIDING DEKENIJ TOT WINKEL PEDICO

fotograaf: murmuur architecten

Over dit project

De oude Dekenij van Geel wordt behouden en in ere hersteld, de kamerstructuur blijft er bewaard. Achteraan sluit een nieuwbouw aan op het historisch waardevolle pand. De uitsnijdingen van diverse types binnentuinen rafelen het nieuwe gebouw uit elkaar in kleinere componenten. De patio’s maken het gebouw licht en open, en vormen zo de voorzet tot een groen en open binnengebied. De dakenstructuur van de nieuwe gebouwen borduurt verder op de cascade van hellende daken van het hoofdgebouw en vindt door de schakering van dakvlakken inpassing op schaal v/h kleinstedelijk weefsel. Het interieur is als één geheel mee ontworpen met de architectuur.

Werkten mee aan dit project:
Architect Robbrecht en Daem architecten

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

E-peil is niet van toepassing, K-peil van 29 is behaald, ambitieuzer dan de norm. Er wordt hoofdzakelijk verwarmd met een warmtepomp op basis van geothermische boringen. Er is een balansventilatie met warmteterugwinning en luchtverversing volgens behoefte. Zoveel mogelijk daglicht wordt toegelaten.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

2275 m²

Ventilatiesysteem

ventilatiesysteem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp

Over de architect

murmuur architecten bv
Vanderhoydonck Pieter
Kaatsspelplein 9/02
9600 RONSE

T 055 38 86 48
M 0475 49 75 50

www.murmuur.eu
pieter@murmuur.eu