Bouwpremies

Verbouwen


Vlaamse renovatiepremie

Hebt u plannen om uw woning te renoveren? Dan kunt u misschien rekenen op de steun van de Vlaamse renovatiepremie.

Premies voor dakisolatie

Met dakisolatie kunt u heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig.

Premies voor ramen

In uw woning kan veel warmte verloren gaan via de ramen. Door enkele beglazing of gewoon dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas, kunt u heel wat energie besparen.

Premies voor dakisolatie

Met dakisolatie kunt u heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig.

Premies voor elektriciteit

Als u uw elektrische installatie vervangt of aanpast, kunt u mogelijk volgende premies van de overheid krijgen.

Premies voor sanitair

Een goede sanitaire installatie kan het comfort van uw woning aanzienlijk verhogen. Er zijn ook milieuvriendelijke alternatieven voor warm water, bijvoorbeeld een zonneboiler.

Premies voor verwarming

In de meeste huishoudens wordt het meeste energie verbruikt om de woning te verwarmen. Met een energiezuinige verwarmingsinstallatie kunt u energie besparen.

Premies voor muur- en vloerisolatie

Als u de muren en vloer in uw woning isoleert, kunt u heel wat besparen op uw energiefactuur.

Premies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u op een eenvoudige, milieuvriendelijke manier een groot deel van het warm water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte.

Premies voor een warmtepomp

Een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie is een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit de grond, het water of de lucht met behulp van een compressor.

Vlaamse verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringspremie is een premie voor wie zijn woning in het Vlaamse Gewest wil verbeteren of uitbreiden omdat ze niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoet of om overbewoning te verhelpen.

Nieuwbouw


E-peilpremie voor energiezuinige nieuwbouw

Bij nieuwbouw geeft uw netbeheerder een globale premie als u een E-peil (energieprestatiepeil) behaalt dat aanzienlijk lager is dan het maximaal E-peil dat u mag behalen.

Verzekering gewaarborgd wonen

Bent u een hypothecaire lening aangegaan om een woning te bouwen, te kopen en/of te renoveren? Dan komt u misschien in aanmerking voor de gratis verzekering gewaarborgd wonen.

Premie van de netbeheerder voor een warmtepomp

Als u in een woning of een appartement een warmtepomp laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

Premie van de netbeheerder voor een zonneboiler

Als u in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen door een aannemer, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder.

Bron: Vlaanderen.be
Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor een verkeerde interpretatie, evenmin voor de gevolgen van deze informatie.