Eco-brick dé geveloplossing voor energiezuinige woningen

Advertorial

Eco-brick biedt het perfecte antwoord op de uitdagingen waar we vandaag mee te maken krijgen. Of hoe esthetiek, duurzaamheid en slim ruimtegebruik hand in hand kunnen gaan.

Wanneer elke centimeter telt, is Eco-brick de oplossing

Een slecht geïsoleerde woning weegt zwaar op de energiefactuur en is bovendien nefast voor het milieu. Zonder gevelisolatie gaat zo’n 26% van de warmte in huis verloren via de muren. Het isoleren van dak en gevels zijn de meest aangewezen stappen om de energieconsumptie van uw woning terug te dringen. Met een verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie (30 euro/m²) en een renteloze energielening tot 60.000 euro geeft de Vlaamse overheid u een stevige aanmoediging om tot de actie over te gaan. Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is soms de dikkere muuropbouw. Die plaats is er niet altijd, bijvoorbeeld wanneer uw voorgevel aan het voetpad grenst of u een smalle oprit naast de woning heeft. De Eco-brick biedt dezelfde voordelen als een klassieke gevelsteen, maar is 3,5 cm minder dik. Waar u met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haalt u met Eco-brick een isolatiedikte van 12,5 cm. Dankzij die slanke lijn kunt u dus extra isoleren en de energiefactuur verder op dieet zetten. Samen met de isolatie-inspanning krijgt uw woning gegarandeerd meer uitstraling, want Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren.

 

Op esthetisch vlak scheert Eco-brick hoge toppen

Dankzij het uitgebreide kleurengamma is er voor ieder wat wils. Realiseer met een van de vele stenen uit het Eco-brick gamma esthetisch de meest diverse projecten. Van een trendy gevel over een meer anoniem exemplaar tot een gevel die perfect past in het bestaande, historische straatbeeld. Bovendien is de steen zowel bruikbaar voor buitenmuren als in het interieur. Het Eco-brick gamma werd uitgebreid met twee gloednieuwe collecties: Terca Nubilum en en Terca Avolto. Versterk het horizontale lijnenspel van uw gevel met de Wasserstrich Special Eco-brick gevelstenen.

 

Wienerberger nv

info@wienerberger.be

www.wienerberger.be

 

 Alle reportages