Linarte verticale gevelbekleding laat alle architecturale opties open

Advertorial

De beperkte gevelbreedte weerhield de bouwheer en architect van deze nieuwbouwwoning in Ieper er niet van om resoluut de kaart van de ‘openheid’ te trekken.

“Een moodboard hielp ons op weg naar een ‘open’ ontwerp dat net zo goed warmte en rust uitstraalt,” blikt architecte Nele Delva (Trant-Architecten) op dit project terug. Binnen en buiten lopen daarbij in elkaar over, met als blikvanger de verticale aluminium gevelbekleding die naast de voordeur doorloopt in de inkomhal. De ingewerkte ledverlichting versterkt dat én zorgt ook mee voor een speels element in de strakke façade.

 

Strak en toch speels

Wat het dat tikkeltje extra cachet geeft, is volgens Nele Delva de combinatie van verschillende verticale profielen. Met de individuele Linarte profielen kan je als architect namelijk je creativiteit de vrije loop laten. Het resultaat is een uniek wildverband van ‘Even’ en ‘Block’ profielen, die laatste zowel in de 16mm als 30mm diepe versie.

 

Onderhoudsvrij en duurzaam? Een absolute meerwaarde

“We zijn heel tevreden met onze keuze voor de Linarte gevelbekleding,” klinkt het bij Dieter en Anne-Sophie. Maar naast het esthetische aspect, was het vooral ook de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van de aluminium gevelbekleding die hen over de streep trok.

 

Meer info:

www.renson.euAlle reportages