Gezond en comfortabel wonen? Renson zorgt ervoor!

Advertorial

Ventilatie en zonwering zijn lang niet weggelegd voor nieuwbouw alleen. Ook voor renovaties is het belangrijk om stil te staan bij binnenluchtkwaliteit en oververhitting binnenshuis.

Gezonde lucht is essentieel voor een leefbare woning. Gelukkig kan je daarvoor rekenen op de slimme ventilatie-oplossingen van Renson die automatisch ingrijpen bij dalende luchtkwaliteit. Voor elk type woning bestaat er een geschikt slim ventilatiesysteem. Plan je geen ingrijpende renovatie, maar pak je enkel je badkamer of een logeerkamer aan, dan leg je liever geen ventilatiekanalen aan. In dat geval kies je beter voor ventilatie die de vervuilde lucht in één afzonderlijke ruimte wegzuigt.  De Renson Waves is zo’n alles-in-één-oplossing. Hij beschikt over een ingebouwde vocht- en VOC-sensor en zelfs een CO2-sensor is mogelijk. De Waves ventileert dus alleen als het nodig is en kan gemonteerd worden in de meeste bestaande ventilatiebuizen.

 

De Healthbox 3.0 is dan weer geknipt voor vernieuwbouw. Zeker als je renovatieplannen hebt waarbij je sowieso de ramen wil vervangen. Het centrale ventilatietoestel zorgt voor zonegestuurde ventilatie die elke ruimte in huis op maat ventileert. Als het CO2-peil ’s nachts in de slaapkamer oploopt, zal het systeem daar meer ventileren, terwijl elders in huis het ventilatieniveau op basisniveau blijft. Verse lucht komt binnen via Invisivent ventilatieroosters bovenop de ramen, via het  luchtkanalennet zuigt de Healthbox de vervuilde binnenlucht uit de verschillende ruimtes weg. Net omdat dit op maat van elke kamer gebeurt, scoort dit systeem hoog op energiezuinigheid.

 

Nog interessant voor wie toch van plan is om de ramen te vervangen is om ook nachtkoeling te overwegen. Deze inbraak- en insectenwerende roosters worden ingebouwd in het raam om dat in warme perioden toch de hele nacht te kunnen open laten: veilig en comfortabel. Koelere nachtlucht helpt zo je woning afkoelen. Een natuurlijke, passieve manier om oververhitting tegen te gaan, zeker in combinatie met Fixscreen doekzonwering. Ook die kan je mee met de nieuwe ramen laten inbouwen. Al kan je er ook bestaande ramen mee uitrusten. Dankzij de Fixscreen Solar, hoef je daarbij zelfs geen elektriciteitsaansluiting te voorzien, want die werkt op zonne-energie. Met de screens naar beneden, voorkom je dat de zon op hete dagen je interieur opwarmt. Want warmte die binnen zit, kan in een goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwde woning maar moeilijk opnieuw naar buiten.

 

Meer info: www.renson.euAlle reportages