Ontdek het geheim van supersnelle wifi in huis

Een vlotte wifi-verbinding is een must. 7 op de 10 Vlamingen vinden wifi even belangrijk als water, gas en elektriciteit. Jan Van de Perre van Telenet geeft je graag wat tips. Zo surf je voortaan sneller dan je schaduw!

Hoe werkt wifi?

Internet komt binnen langs de kabel in je straat, en bereikt zo je modem. Die zet de vaste verbinding om in een draadloos signaal. Zo kan je met je smartphone, tablet of laptop draadloos surfen.

 

Je wifi-signaal kan echter verstoord worden door allerlei factoren, zoals isolatie, beton, glas, deuren en metaal. Daarom is het belangrijk dat de afstand tussen je modem en het toestel dat je gebruikt om te surfen, niet te groot is. “Je plaatst je modem dus het best zo centraal mogelijk in je huis”, tipt Jan Van de Perre. “Maar dan nog kan je niet altijd elk hoekje in je huis bereiken met wifi. Daarom neem je best extra maatregelen.”

 

Wifi tot in het kleinste hoekje

“Als je gaat bouwen of verbouwen, voorzie je het best overal waar je internet wil een ethernetcontact. Zo kan je daar met een Acces Point extra wifi voorzien, als het nodig is. Gaat dat niet meer? Kies dan voor wifi- powerline adapters: Wifi-boosters die je gewoon in je stopcontact steekt, en die dan het wifi-signaal uitbreiden via het elektriciteitsnetwerk van je huis. Je hebt minstens één gewone powerline-adapter en één wifi-powerline nodig. De eerste verbind je met de modem, de andere zet je in de ruimte waar je extra signaal wil.”

 

Er zijn tal van powerline-adapters op de markt. “De toestellen die wij aanbieden, maken deel uit van een slim wifi-systeem”, zegt Van de Perre. “We vinden het belangrijk dat onze klanten genieten van de allerstrafste wifi. Daarom is voor Telenet-klanten een Wifi-booster bij hun internetabonnement inbegrepen. Die kan je wifi-signaal uitbreiden tot in ruimtes waar het signaal van de modem niet geraakt, zoals de zolderkamer, garage of het tuinhuis.”

 

Van de Perre wijst ook op het belang van een naadloze ervaring binnenshuis. “Als je met je smartphone de trap op loopt, moet je toestel automatisch overschakelen op het sterkste wifi-signaal, zonder dat je lijkt over te gaan naar een ander wifi-netwerk. Daar hebben we voor gezorgd met onze Wifi-boosters. Samen met je modem vormen ze automatisch één wifi-netwerk, met één netwerknaam. Zonder dat je je instellingen moet aanpassen.”

 

Alles ontdekken over het slimste wifi-systeem ooit? Ga naar telenet.be/slimstewifiAlle reportages