Energiepremies voor uw renovatieproject

Ook in 2018 kunt u volop genieten van energiepremies, fiscale voordelen en een energielening.

Voor wie grondig renoveert is vooral de totaalrenovatiebonus interessant.

 

In Vlaanderen worden in 2018 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning. Daarnaast kunt u ook een energielening tot 15.000 euro aanvragen via het energiehuis in uw buurt om uw energiebesparende investeringen te financieren.

 

Het pakket energiepremies wordt toegekend en uitbetaald door de netbeheerders (Eandis of Infrax). De nadruk ligt op isolatiemaatregelen in bestaande woningen en op investeringen in groene energie. Voor wie grondig renoveert en minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert, werd vorig jaar de totaalrenovatiebonus ingevoerd.

 

Voor Ingrijpende Energetische Renovaties (IER) werd er eveneens een korting op de onroerende voorheffing ingevoerd bij een E-peil van maximaal E90 (5 jaar – 50% korting) en maximaal E60 (5 jaar – 100% korting). 

 

Meer info over alle energiepremies en fiscale voordelen: www.energiesparen.be/subsidies

 

Met een energielening kunt u werken financieren waardoor u energie zal besparen in uw woning. U kunt maximum 15.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 8 jaar. In principe bedraagt de intrest 2 %. U kunt een energielening aanvragen bij het energiehuis in uw gemeente.

 

Meer info over de energielening : www.energiesparen.be/energielening



Alle reportages