Energiezuinig gebouw
85 / 790

CLT ÉÉNGEZINSWONING

Over dit project

Deze nieuwbouwwoning met kantoorruimte, gebouwd in CLT (cross laminated timber), is ontworpen vanuit drie structureel uitgelijnde en uitgekiende plannen voor de kelder, het gelijkvloers en de bovenverdieping.

Dankzij deze ontwerpstrategie zijn we erin geslaagd het materiaalgebruik van de constructie tot een minimum te herleiden, positief voor het klimaat als ook voor het budget.

Het volume op de verdieping onderscheidt zich van de het langgerekte gelijkvloerse volume dankzij de uitkraging aan de inkom. Ook de variatie in breedte van de zwarte, houten gevelbeplanking zorgt ook voor een subtiele speelsheid in de gevelcompositie. De uitkraging

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

CLT-bouw
warmtepomp


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

155 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp, zonnepanelen

E-peil

25

S-peil

31

Over de architect

adaptief - atelier voor duurzame architectuur
Vanhaverbeke Laurent
Kleine Wedepad 5b102
9040 Sint-Amandsberg

M 0496 784324

info@adaptiefarchitectuur.be