Nieuwbouw
240 / 2245

WONING H.-S.

fotograaf: Philippe Van Gelooven

Over dit project

De opdrachtgever van deze woning is een bouwprofessional en dat mocht zich vertalen in een uitdagende constructie. Een inpandige garage was not done. Die vertrekpunten inspireerden tot een ontwerp met twee geschrankte volumes waarvan de bovenverdieping twee uitdagende overkragingen maakt.

Verder stemt het ontwerp zich met zijn gesloten voorgevel en open achtergevel volledig af op de omgeving, die wordt getypeerd door een drukke steenweg doorheen een bosrijk gebied. De gesloten voorgevel overstijgt de banaliteit dankzij zijn expressieve karakter. De ringoven gebakken gevelsteen is op de gelijkvloerse verdieping als siermetselwerk met een verspringend patroon verwerkt, wat de gevel een tactiel effect geeft. De voordeur ligt robuust gekadreerd en terugliggend als blikvanger in de voorgevel. De overdekte zone geeft ook uit op een patio die doorheen de eetruimte een zichtlijn creƫert naar het aanliggende bos. Alle leefruimtes richten zich naar hun groene omgeving. Een wisselwerking van grote glasvlakken en kleine gesloten geveldelen zorgen voor een diverse beleving van het bos en bieden een diverse lichtinval in de woning. Temeer omdat de leefruimtes gericht zijn op de ochtend- en avondzon. Een overdekt terras beschermt tegen regen en overvloedige zonneschijn.

Het interieur maakt met het rijke gebruik van notelaar een knipoog naar de omgeving. De warme houtsoort wordt gecombineerd met terrazzo. Leuk detail: de kleur van de notelaar is ook in de vloer verwerkt. De met notelaar beklede betonnen trap naar de verdieping loopt over in een houten wand met daarin de handgreep uitgefreesd en een ingewerkt ledverlichting geven de verticale circulatie een zacht en vriendelijk karakter.

locatie:Houthalen, Limburg
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:

06-04-2022

Over de architect

Egide Meertens Plus Architecten bv
Meertens Egide
Iers Kruisstraat 60
3770 RIEMST

T 012 45 30 70
M 0475 70 65 37

www.egidemeertens.be
info@egidemeertens.be