BEN-gebouw
2 / 215

LICHTRIJKE VILLA

fotograaf: Nick Cannaerts

Over dit project

Om het huis optimaal te laten genieten van zon en daglicht is het negentig graden gedraaid. De zijkant is de achtergevel geworden, waarbij elke ruimte volledig uitgeeft op de tuin. De achtergevel is volledig beglaasd. Een raam dat over twee verdiepingen loopt haalt de natuur heel mooi naar binnen. In de zomer wordt de lichtinval beperkt door de overkraging van de terrassen op de tweede verdieping. Levenslang thuis wonen wordt mogelijk gemaakt door de huislift.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

warmtepomp met geothermische boringen, vloerverwarming, natuurlijke zonnewering door luifels, ventilatiesysteem D, hoge isolatiegraad


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

526 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

PV panelen

E-peil

10

K-peil

0

Over de architect

SCHELLEN ARCHITECTEN BV
Schellen Reginald
Dorp 71
2820 Bonheiden

T 015 42 05 25
M 0475 28 13 49

www.schellen.be
reginald@schellen.be