BEN-gebouw
37 / 215

LEVENSLANG WONEN

fotograaf: Yannick Milpas & Robin Van den Acker

Over dit project

Een open plan waar keuken en eetruimte centraal staan. De liftdeur, trap, vestiaire, keukenwand en berging vormen een wand van donkere eik. De schuifraampartij aan keuken en het dubbelhoge raam aan leefruimte zorgen voor een sterke connectie met de omringende natuur. De twee bureaus aan de vide genieten van mooie verzichten op het achtergelegen bos. Door een vide schijnt het zonlicht binnen tot in de leefkelder met fitness, sauna en stoomdouche. Het bijzonder laag energiepeil van -13 werd gerealiseerd door duurzaam te bouwen met energiezuinige technieken. De PV-installatie laadt de thuisbatterij op om externe energievraag te minimaliseren.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

warmtepomp met geothermische boringen, vloerverwarming, natuurlijke zonnewering door luifels, ventilatiesysteem D, hoge isolatiegraad, PV panelen en thuisbatterij


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

500 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

PV panelen met thuisbatterij

E-peil

-13

S-peil

0

Over de architect

SCHELLEN ARCHITECTEN BV
Schellen Reginald
Dorp 71
2820 Bonheiden

T 015 42 05 25
M 0475 28 13 49

www.schellen.be
reginald@schellen.be