Passiefbouw
7 / 79

PASSIEF AAN DE KUST

fotograaf: U/Define

Over dit project

V-House is een woning met praktijk in de Blankenbergse polders.

Het volume is drieledig - tussen de praktijk en de woning werd een verbindend element geïntroduceerd dat de toegang tot de woning vormt en de verbinding intern legt met de praktijk. Gebruik makende van twee contrasterende materialen wordt de praktijk gekenmerkt door zwart hout en de woning door rode gevelsteen. Door de toegang dieper in het volume te plaatsen wordt deze geaccentueerd en wordt de privacy van zowel de bewoners als van de bezoekers van de praktijk beschermd.

Gebruik makende van houtskeletbouw kunnen we een energetisch effici├źnte woning realiseren.

Werkten mee aan dit project:
Architect Wesley Lanckriet
Architect Robby Vandenhouwe

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning beschikt over een warmtepomp, voldoende isolatie, mechanische ventilatie met WTW en zonnepanelen.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

155 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

Warmtepomo en zonnepanelen

E-peil

-1

S-peil

0

Over de architect

Architectural studio U/Da bv
Lanckriet Wesley
Moerkerkse Steenweg 399
8310 BRUGGE

T 0471 81 37 34
M 0471 81 37 34

www.u-d-a.com
info@u-d-a.com