Passiefbouw
2 / 79

DUURZAME NUL-ENERGIEWONING MET PATIO

fotograaf: TRANSFORM architectuur

Over dit project

"Een ontwerp dat duurzaamheid als basisvoorwaarde combineert met ambitieuze ruimtelijke doelstellingen leidde tot een atypische rijwoning met een hoek af."

Schuine perceelsgrenzen, een verspringende voorbouwlijn en de mogelijkheid om een doorgang tussen straat en tuin te creƫren resulteerden in een bijzonder grondplan waarin relaties tussen interieur en exterieur de hoofdrol spelen.
Omwille van de korte bouwtijd en het duurzame materiaalgebruik werd gekozen voor een houtskeletconstructie waarbij grote delen werden geprefabriceerd. De achter- en zijgevel werden opgevat als een houten vliesgevel met driedubbele beglazing.

locatie:Sint-Amandsberg (Gent), Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Houtskeletbouw, Bio-ecologisch, Passiefbouw

08-11-2021

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning is gebouwd volgens de principes van passief bouwen in combinatie met hernieuwbare energie zoals PV-panelen en warmtepomptechnologie. De woning maakt geen gebruik van fossiele energie en beantwoord hierdoor aan de criteria van nul-energiewoning.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

220 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp met bodemwarmtewisselaar

Toepassing hernieuwbare energie

PV-panelen, bodemwarmtewisselaar

E-peil

24

K-peil

18

Over de architect

TRANSFORM ARCHITECTUUR
Van Maldeghem Michael
Striemenbergstraat 24
9040 Sint-Amandsberg (Gent)

M 0478 59 26 33

www.transform-architectuur.be
michael@transform-architectuur.be