Energiezuinig gebouw
88 / 803

LVH.18 PATIOWONING

fotograaf: Nick Claeskens

Over dit project

Deze woning werd ontworpen voor een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen.

De footprint van de woning heeft een U- vorm, waarbij de patio het center van de woning vormt. Alle aansluitende ruimtes van de woning krijgen een overdaad aan licht en groen, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagd.

De baksteenarchitectuur met claustra-verbanden ter hoogte van de raamopeningen typeren het karakter van de gevel.

De structuur van de woning en een slim plan makeneen flexible invulling mogelijk. Slaapkamers kunnen bvb omgevormd worden tot hobbyruimte of studio. Een kantoor kan een slaapkamer worden.

locatie:Hove, Antwerpen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

11-10-2021

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De vloerverwarming/koeling is aangesloten op een grondwarmtepomp en PV panelen. Het S-peil werd gehaald door oa toepassing van driedubbel glas en doordacht plaatsen van raampartijen. Claustra metselwerk zorgt voor een duurzame zonnewering evenals het dieper positioneren van sommige raamopeningen.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

335 m²

Ventilatiesysteem

systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Vloerverwarming +elektrische boiler

Toepassing hernieuwbare energie

Grondwarmtepomp + PV panelen

E-peil

-4

S-peil

31

Over de architect

STAUT architecten bv
Janssens Gert
Guido Gezellestraat 20
2530 Boechout

T 03 808 41 40
M 0496 06 12 31

www.staut.net
gj@staut.net