Renovatie en uitbreiding
27 / 915

VERDICHTING IN HOUT

fotograaf: Anne-Sophie Rouffaert

Over dit project

Deze herenwoning in het centrum van Leuven heeft net te weinig ruimte voor de kinderen en hun hobby’s. Hoe creëren we extra ruimte zonder in de typische belgische achterbouwarchitectuur te belanden?

De bestaande achtergevel heeft reeds een zware bovenbouw in zink en een bestaande onderstructuur in geschilderde gevelsteen. Voor de nieuwe uitbouw werken we met hout. De houten blokprofielen versterken de verticaliteit van de woning. De beeindiging van de gevel wordt sterk gekadreerd met de verhoogde gemene muren in witte gevelsteen. De houten ramen geven proportie aan de gevel en aan de binnenruimte.

Over de architect

Full Scale Architecten
Rouffaert Anne-Sophie
Koning Albertlaan 77
3010 Kessel-Lo (Leuven)

T 016 44 56 34
M 0484 69 84 99

www.fullscalearchitecten.be
annesophie@fullscalearchitecten.be