Renovatie en uitbreiding
84 / 915

OPSTAP NAAR DE TUIN

Over dit project

Een bestaande bel-etagewoning wordt volledig gerenoveerd naar hedendaagse normen. Hierbij worden niet alleen de indeling en planvorming van het huis grondig herdacht, ook worden voor- en achtergevel opnieuw geïsoleerd en afgewerkt. Vanuit de gelijkvloerse inkomhal of garage kan de leefruimte op de verdieping bereikt worden. Hier wordt een open plan nagestreefd met keuken, eet- en zithoek die aansluiten op de hoger gelegen achtertuin. Een laag meubel omarmt de zithoek en biedt via een gevelbreed schuifraam toegang tot een 'tuinkamer' in het verlangde van de tuin. De schuine hoek in de achtergevel maakt een optimale bezonning mogelijk.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

We kiezen voor lichte afwerkingsmaterialen zoals steenstrips en aluminiumbekleding. Die laten niet alleen toe een dik isolatiepakket aan te brengen, maar ook enkele uitgesproken accenten in de gevels. Verder wordt ingezet op een goede luchtdichtheid en een laag energieverbruik.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

147 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

condenserende gasketel

Toepassing hernieuwbare energie

fotovoltaïsche cellen

Over de architect

ZIN-architecten
Van Steertegem Alexander
Senecaut Koen
Vaartdijk 3 bus 402
3018 Leuven

M 0473 46 71 23

www.zin-architecten.be
info@zin-architecten.be