BEN-gebouw
15 / 215

BEN WONING IN CLT

Over dit project

Dit is een vernieuwebouw van oude hoeve die ontstond in nauw contact met stedenbouw op het wel zeer typerend perceel. Dit resulteerde in een leuke, compacte woning met een zeer ruim gevoel. Reeds van bij het ontwerp was het duidelijk dat we voor zichtbare CLT-bouw gingen gaan. Zowel muren als plafonds werden zichtbaar gehouden, maar voorzien van een witte olie wat een rustgevend effect geeft. De woning is opgebouwd uit verschillende volumes om de schaalovergang tussen de bestaande naastliggende woningen zo geleidelijk mogelijk te doen. Achteraan de woning werden de leefruimtes tot zelfs het binnenzwembad maximaal naar de tuin opgengetrokken.

locatie:Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Houtskeletbouw, BEN-gebouw

01-06-2021

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning is voorzien van een geo-thermische warmtepomp dewelke de vloerverwarming in de volledige woning aanstuurt.
Hiermee kan zowel verwarmd worden als passief gekoeld in de zomer.
Eveneens is er een PV-installatie voorzien om het electrisch verbruik te verminderen .


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

422 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

geothermische warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

ja

E-peil

21

S-peil

31

Over de architect

G4A Architecten bv
Stevens Gerrit
Brugsevaart 51
9030 Mariakerke (Gent)

T 09 285 88 13
M 0498 61 78 52
F 09 285 88 13

www.g4a.eu
gerrit@g4a.eu