Staalskeletbouw
2 / 243

SCHUURTYPOLOGIE

Over dit project

Het huis refereert in zijn vorm en materiaal naar een schuur-typologie: een vierkant plan met een asymmetrisch en afgeknot puntdak. Horizontale beplanking, blauw gesmoorde Vlaamse pannen en een duidelijk zichtbaar schouwlichaam in veldovensteen. De buitenkant gesloten en ruw, binnen open en modern.
De benedenverdieping gesloten en herbergt de nachtzone en utilitaire ruimtes. Boven één open leefruimte met uitzicht op de heuvels via de grote glaswand die het landschap naar binnen brengt. Een pergola filtert het zuiderlicht. De terrassen zijn een verlengde van de leefruimtes.
De structuur bestaat uit een staalskelet met houtskelet buitenwanden.

Werkten mee aan dit project:
Architect Jurgen Van den Abbeele
Architect Johan Vanhauwere

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Naast het gebruik van duurzame materialen is er ook grote aandacht voor compactheid, oriëntatie en een gezond binnenklimaat. We zien er een low-tech realisatie met centrale schacht van FINoven en vraaggestuurde natuurlijke ventilatie A+.
De buitenschil is geïsoleerd met papiervlokken.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

120 m²

Ventilatiesysteem

A+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

FINoven en zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

E-peil

50

K-peil

32

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Meibloemstraat 131
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be