Renovatie en uitbreiding
114 / 915

GENEREUZE INTIMITEIT

fotograaf: Katoo Peeters

Over dit project

Achter de bescheiden burgergevel gaat verrassend veel licht en leven schuil. Geborgen, maar hartelijk. Een genereuze inkomhal betrekt de dienstfuncties bij het wonen en scharniert tussen dag- en nachtgedeelte. Een translucente stalen deur mediëert verder de overgang van straat naar intimiteit. Hierachter verschijnt een met daglicht overgoten fluïde ruimte waarin ‘plekken’ als keuken, eetkamer en zithoek worden gesuggereerd door variaties in plafondhoogte, materiaalkeuze en detaillering. Het theatraal verhoogde glazen vakwerk maakt duidelijk waar de eettafel hoort te staan. Uitgestrekte houten balken en een wandkabinet ensceneren de zithoek.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De glaspartijen werden gecompenseerd met goed geïsoleerde opake delen, balansventilatie en toepassing van vloerverwarming. Alle gevels en daken zijn goed nageïsoleerd behalve de zuidgerichte voorgevel. Het E-peil bedraagt 85 en 153.70 kWh/m2.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

165 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

gascondensatieketel

Toepassing hernieuwbare energie

in een latere fase PV panelen

Over de architect

Collectief Mars Architecten bv
Van Soom Arnout
Kronenburgstraat 34/2
2000 Antwerpen

T 0472 52 86 21
M 0472 52 86 21

www.collectiefmars.be
arnoutvansoom@collectiefmars.be