Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
115 / 1052

WONING LE

fotograaf: Lien Van Oyen

Over dit project

Na het afbreken van een typische achterbouw en het realiseren van een nieuwe uitbreiding kreeg deze woning de connectie met de tuin die ze altijd miste.
Het schuin oplopend plafond in de eetruimte in combinatie met de lichtstraat brengen overvloedig daglicht binnen in de leefruimtes. De lichtstraat zonder tussenstijlen zorgt voor een ongehinderd zicht op de wolkenhemel, terwijl het schuifraam de leefruimte naadloos laat doorlopen in de tuin.
Aan de voorgevel bleef het oorspronkelijke karakter van de woning bewaard. Aan de achterzijde wordt de gevelpleister gebroken door de grote glaspartijen en de houten uitbekleding van de luifel.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Bij de doorgedreven isolatie van de achtergevel, werd ook gebruik gemaakt van 3 dubbel glas.
Daarnaast zet het ontwerp ook in op hernieuwbare energie via de installatie van een zonneboiler.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

220 m²

Ventilatiesysteem

C+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

condensatieketel, zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Begoniastraat 2
8310 Brugge

M 0496 72 90 90

www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu