Eengezinswoning alleenstaand
76 / 2054

WONING VL

fotograaf: Lien Van Oyen

Over dit project

Deze hedendaagse passiefwoning werd gebouwd na sloop van een verouderde woning uit de jaren '80.
Op het gelijkvloers bevindt zich de nachtzone, de leefruimtes liggen op de verdieping. Op die manier profiteren de leefruimtes van een aangenaam ruimtegevoel onder het lessenaarsdak en van mooi zonlicht en uitzicht. De slaapkamers zijn van nature iets frisser.

Structureel is de woning een houtskelet waarbij de volledige verdieping gevrijwaard werd van dragende structuren. Dit laat een open en luchtige invulling van de leefruimtes toe.
Blikvanger is de zuidgevel.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Deze woning werd volgens de passiefhuisstandaard opgetrokken. Resterende energiebehoefte wordt met warmtepomp gegenereerd.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

142 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp

E-peil

27

K-peil

20

Over de architect

EA+ architecten en ingenieurs cvba
Van Den Broecke Stijn
Dok-Noord 4c bus 102
9000 Gent

M 0496 72 90 90

www.eaplus.eu
stijn@eaplus.eu