Renovatie en uitbreiding
93 / 868

VICTOR

Over dit project

Deze ruime Gentse burgerwoning van begin 20e eeuw werd gerenoveerd en verbouwd voor een gezin met 4 kinderen. Het hoofdvolume van de woning werd structureel bewaard en heringericht. Het achterliggende, grote bijgebouw werd gesloopt en vervangen door een kleiner bouwvolume. Hierin huist een vide met extra trap, welke de gelijkvloerse en eerste verdieping met elkaar verbindt. Deze ingreep vergroot het ruimtelijk contact tussen leefkeuken en zitruimte én zorgt voor extra licht. De voormalige smalle koer veranderde alzo tot een volwaardig stadstuintje, een buitenkamer bij de leefkeuken.

Over de architect

DAARCHITECTEN
Dhaenens Jan
Ijzeren Hand 3 A
9910 Aalter

T 0479 90 84 62
M 0479 90 84 62
F 09 375 29 35

www.daarchitecten.be
jan@daarchitecten.be