Oost-Vlaanderen
168 / 1110

HUIS IN VOORMALIG ESTAMINET

Over dit project

Het geheel is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed. Het vroegere huis van een keuterboer en oud dorpscafé werd verbouwd tot duurzame woning. Na overleg met de architecten is de optie van een uitbreiding naar de stallingen verlaten en is er voor gekozen alle woonfuncties binnen het bestaande woongebouw te organiseren.
Dit maakt dat het geheel compact en energievriendelijk is, en het budget beheersbaar.
Binnenin is alles gesloopt en is er een nieuwe geïsoleerde houten doos ingeschoven. In de leefruimtes op het gelijkvloers zijn binnenmuren zoveel mogelijk vermeden. Het resulteert in een dynamisch en boeiend binnenlandschap.

Werkten mee aan dit project:
Architect Johan Vanhauwere

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Aan de binnenzijde van de buitenschil zorgt een nieuw geïsoleerd houtskelet voor een kleine energievraag. De compactheid en luchtdichtheid dragen hiertoe bij.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

115 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

centrale verwarming op gas en zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Gebroeders Vandeveldestraat 66
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be