Oost-Vlaanderen
107 / 1104

VILLA IN EEN NIEUWE JAS

fotograaf: ©Sanoma/IkgaBouwen&Renoveren/StefanieDeNeve

Over dit project

Een villa uit de jaren ‘60 gelegen in een residentiële wijk.
Rijk aan vele kleine ruimtes, bergingen, garages, een veranda, ingemaakte kasten, mazout, bloemetjes behang; maar arm aan licht, doorzicht, ruimtelijkheid, isolatie.
Het huis is volledig gestript en opnieuw aangekleed.
De uitbreiding is opgevat als een buffer tussen de omgeving en de oorspronkelijke villa. Dit volume herbergt een aantal leefruimtes maar ook een ingesloten terras en een overdekt terras. Buiten wordt binnen en omgekeerd.
Over het geheel is een tapijt gedrapeerd in keramische pannen. De witte gevelsteen is ook binnen gebruikt.
De uitbreiding is in houtskelet.

Werkten mee aan dit project:
Architect Johan Vanhauwere

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Het geheel is gestript en voorzien van spouwisolatie, alle daken en de wanden van de uitbreiding zijn geïsoleerd met ingeblazen papiervlokken. De luchtdichtheid is zeer verzorgd en aangetoond met blowerdoortest.
Aanwezigheid van fotovoltaïsche zonnepanelen en zonneboiler.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

270 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

centrale verwarming op gas

Toepassing hernieuwbare energie

fotovoltaïsch zonne-energiesysteem en zonneboiler

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Gebroeders Vandeveldestraat 66
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be