Restauratie
31 / 216

18DE EEUWSE PASTORIE WORDT WONING

Over dit project

De publieke beleving van het dorpszicht in harmonie weten te brengen met de private woonwensen v.d. bouwheer vormden de uitdaging.
De wil van de bouwheer tot synergie tussen traditionele en hedendaagse architectuur op subtiele wijze bedacht.
De architecturale volumes, oud en nieuw doorboren elkaar zowel vormelijk als ruimtelijk twee- en driedimensionaal.
De symboliek van de pastorietuin is niet letterlijk overgenomen maar als echo toegepast als een ontdubbelde ruimtelijk as in het grondplan die binnen met buiten verbindt.
Voor de realisatie is beroep gedaan op gespecialiseerde aannemers en ambachtslui.

Werkten mee aan dit project:
Architect Bart Van Durme

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Gebroeders Vandeveldestraat 66
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be