Staalskeletbouw
11 / 229

STRAKKE ECOWONING MET ZICHT OP DE VELDEN

Over dit project

Het vroegere huis was eigenlijk een verplaatste werfkeet, nog gebruikt bij de aanleg van de E17.
Nu is het een compacte woning voor twee mensen. Opvallend is de verrassend grote ruimtelijkheid en de omarming van het landschap. Een loft in de natuur.
Het geheel is met zijn grote glasgevel zuidwest geori├źnteerd met zicht op de Scheldevallei. Als zonwering is er de dakoversteek.
De woning is opgetrokken in houtskelet met cellulose-isolatie. Andere componenten van deze woning zijn de Finkachel als enige verwarming, zonneboiler, een eigen waterzuivering en de ecologische tuin.

Werkten mee aan dit project:
Architect Johan Vanhauwere

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

In een compact en goed geïsoleerd huis, dat bovendien een uitstekende luchtdichtheid heeft, is de FIN-kachel als het ware een zachte zon.
De grote glasgevel geeft zonnewinsten in de winter.
De grote luifel zorgt voor tempering in de zomer.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

105 m²

Ventilatiesysteem

C

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

FIN-kachel en zonneboiler

Toepassing hernieuwbare energie

zonneboiler

E-peil

0

K-peil

0

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Gebroeders Vandeveldestraat 66
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be