Budgetvriendelijk
16 / 853

DE RIJWONING IS TERUG

Over dit project

Met deze rijwoning wou een gepensioneerd koppel hun voetafdruk verkleinen. Gericht op een duurzame en solidaire toekomst.
Bouwwijze; houtskelet, goed geïsoleerd met cellulose isolatie, hout in het interieur, leembepleistering, zichtbaar metselwerk, zichtbeton, balansventilatie, …
Door het ontdubbelen van de voorgevel gebeurt het binnenkomen in 2 stappen via een buitenzone die ideaal is voor fietsen. Het spel van de voorgevel met zijn verdeling in 3 niveaus maakt dat er een diepe lichtinval is. Dit lucht- en lichtspel wordt nog eens versterkt met de keuze voor hoge en open leefruimtes.

Werkten mee aan dit project:
Architect Johan Vanhauwere

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

En uitstekend geïsoleerde rijwoning zorgt dat de energiebehoefte minimaal is.
Vloerverwarming met straling op lage temperatuur geeft een aangename warmte.
Ook leem bepleistering zorgt mede voor een goed binnenklimaat.
Fotovoltaïsche zonnepanelen als hernieuwbare energie.
Compacte architectuur!


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

108 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

centrale verwarming op gas

Toepassing hernieuwbare energie

Fotovoltaïsch zonne-energiesysteem

E-peil

18

K-peil

28

Over de architect

z-architecten
Van Den Abbeele Jurgen
Gebroeders Vandeveldestraat 66
9000 Gent

M 0496 10 78 11

www.z-architecten.be
jurgen@z-architecten.be