Architectenbureau RAES
2 / 3

EENGEZINSWONING

Over dit project

Een insprong in de voorgevel bevat de garagepoort en de inkomdeur die niet zichtbaar is vanaf de straatzijde, wat resulteert in een atypische gevelcompositie voor een gesloten bebouwing.
Door het creƫren van een niveauverschil van 90 cm tussen keuken en leefruimte ontstaat een grote ruimtewerking waarbij er ook vanuit de zithoek nog voldoende zicht op de tuin is.
De patio achteraan laat toe om maximaal licht en zon naar binnen te trekken door de zuid - georiƫnteerde ramen, de lichtinval uit verschillende hoeken geeft het gevoel zich niet in een gesloten bebouwing te bevinden. De gedeeltelijk in glas uitgevoerde slaapkamervloer vergoot dit effect nog door het daglicht tot middenin de woning te brengen.

locatie:Sint - amands, Antwerpen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern

Over de architect

Architectenbureau RAES
Raes Sebastiaan
Dijkstraat 33
2880 BORNEM

T 03 830 42 22
M 0479 43 65 74
F 03 899 16 26

www.sebastiaanraes.be
s.raes@skynet.be