Budgetvriendelijk
48 / 853

MEERGEZINSWONING FAMILIA

fotograaf: murmuur architecten

Over dit project

Dit voormalige cinemacomplex in het hart van Ronse wordt verbouwd en uitgebreid tot een bouwblok met een centraal binnenplein. In de sokkel worden een aantal diensten voorzien zoals ateliers, kantoren, een koffiebar,… met erboven een 10-tal appartementen van diverse typologieën variërend tussen de 80 en 140 m2. Met een loggia, daktuinen, inpandige en uitwendige terrassen en groendaken wordt uitvoerig voorzien in buitenruimte. Het poortgebouw aan de straat kan behouden en gerestaureerd worden, de rest wordt nieuw gebouwd. Aan het binnenplein komt rondomrond een begroeide luifel om oud en nieuw tot een geheel aaneen te rijgen.

Werkten mee aan dit project:
Architect Bert Michels

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Alle woonunits halen een E-peil van 42 (maximale eis was E45)
De nodige eisen van isolatie zijn maximaal ingelost. In de kantoren en handelsgedeeltes wordt er gebruik gemaakt van energiezuinige verlichting. De units C3 en C4 maken gebruik van hernieuwbare energie en zijn voorzien met zonnepanelen.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

1265 m²

Ventilatiesysteem

ventilatiesysteem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

centrale verwarming, ketel (condensatie, met rendement 107%)

Toepassing hernieuwbare energie

units C3, C4, C12: grondboringen & warmtepomp, PV-panelen

Over de architect

murmuur architecten cvba
Vanderhoydonck Pieter
Rode Broeckstraat 126
9600 RONSE

T 055 60 72 64
M 0485 49 75 50

www.murmuur.eu
pieter@murmuur.eu