Energiezuinig gebouw
15 / 806

DRON

fotograaf: Mieke De Vilder tenzij anders vermeld

Over dit project

Het gebouw vormt één gesloten geheel waarbij de eerste verdieping (contrasterend in glas) vooruitgeschoven wordt. Dit zorgt voor een overkraging aan de ingang en een inpandige buitenruimte aan de tegenover gelegen gevel.
Voor de rest is het gebouw massief met slechts een beperkt gebruikt aan materialen en kleuren.
Aan de kop van het gebouw wordt een uitgraving voorzien met ‘ommuurde‘ patio teneinde daglicht te brengen in de ontmoetingsruimte op het kelderniveau.
Het grondplan is een ‘plan libre’ waarbij er geen dragende elementen de vrije ruimte verstoren. De toegang tot het gebouw gebeurt via een vaste stalen loopbrug over de patio.

locatie:Gent, Oost-Vlaanderen
functie:Kantoor
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Compact, Energiezuinig gebouw

14-11-2018

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

- ventilatie met warmterecuperatie - systeem D
- automatische gestuurde zonnewering op Z-W gevels
- koelplafonds in de kantoorvleugels
- verlichting met daglichtsturing en aanwezigheidssensoren
- groendak
- K-peil: 29
- E-peil: 68 (max. E-peil: 70)
- GBS (gebouwbeheersysteem)
- UPS (noodbatterij)


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

3300 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

CV ketel

Toepassing hernieuwbare energie

geen

E-peil

68

K-peil

29

Over de architect

B-111 Architectenvennootschap bvba
De Vilder Mieke
Kortrijksepoortstraat 89
9000 GENT

T 09 220 00 02
M 0486 08 32 37
F 09 225 56 61

www.b-111.be
b-111@b-111.be