Modern
58 / 3719

ADMINISTRATIEF CENTRUM

fotograaf: Bert Schellekens

Over dit project

Het nieuwbouw volume linkt een geklasserde woning met het bestaande gemeentehuis. De context van de dorpsomgeving en de karakteristieken van de geklasseerde woning zijn de basis van de nieuwbouw. Het volume, opgedeeld in kleinere leesbare volumes wordt doorsneden door een transparante as waardoor het landschapspark doorheen de site steeds voelbaar aanwezig is. De unieke gevel bestaat uit ceramische elementen die refereren naar de verhoudingen, kleurtonen en bakstenen van de historische woning. De typologie van een gemeentehuis wordt door het gebouw duidelijk uitgedrukt. In het gebouw heerst er een sereniteit en rust badend in het licht.

Werkten mee aan dit project:
Architect Team van Meer architecten! Hasselt

locatie:Turnhout, Antwerpen
functie:Gebouw voor openbaar nut
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

20-10-2018

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Het gebouw heeft een zeer doorgedreven isolatieschil. De technische installatie is een op maatgemaakt hybride systeem: nachtkoeling, ventilatie, verwarming, klimatisatie in 1 systeem, aangedreven door geothermie en groene energie.
De massa van het gebouw zijn onderdeel van de klimaat beheersing.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

4858 m²

Ventilatiesysteem

hybride C+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Geothermie

Toepassing hernieuwbare energie

PV

E-peil

0

K-peil

0

Over de architect

ESIA ingenieurs & architecten bvba
Schellekens Bert
Spoorwegstraat 75
2460 Tielen

T 014 47 98 33

www.esia.be
bert@esia.be