Renovatie en uitbreiding
207 / 868

RESTAURATIE, RENOVATIE EN UITBEREIDING VAN HOEVE

fotograaf: Tom Van Nuffel

Over dit project

Deze prachtige hoeve, beschermd als monument, werd gerestaureerd en uitgebreid.

Voor de uitbreiding hebben we gekozen voor een hedendaags landelijke stijl met respect voor de beschermde hoeve. In de uitbreiding werd een leefkeuken ondergebracht met zicht op het omliggende landschap.
Een hedendaagse dakkapel brengt licht tot in de kern van de hoeve en biedt een uitgestrekt uitzicht op de omgeving.

De buitenmuren van de hoeve werden langs de binnenzijde geïsoleerd met een systeem op basis van kalkhennep - een dampopen systeem - dat het binnencomfort aanzienlijk verhoogt.

Over de architect

ANTA architecten bvba
Van Nuffel Tom
Torhoutsesteenweg 47
8210 LOPPEM

M 0485 37 49 33

www.anta-architecten.be
tom@anta-architecten.be