Compact
191 / 989

WONEN IN DE TUIN

fotograaf: Beeldcollectief

Over dit project

Op het terrein van een voormalig fabriekje, omgeven door een bouwblok rijwoningen, is deze nieuwbouwwoning gerealiseerd. Na sanering van het terrein werd het perceel met bomen, struiken en groen ingevuld.

Verscholen tussen dit groen, is de woning langs de buitenzijde volledig bekleed met hout.

Langs de zuidzijde biedt de royale raampartij zicht op de fruitgaard, terwijl de luifel in zichtbeton zorgt voor de nodige beschutting tegen de zon.

Binnenin zorgt vaste meubilering voor de verdere indeling.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Het gebouw is erg compact ontworpen, en heeft een performante schil. Dikke isolatiepakketten en een goede luchtdichtheid zorgen voor een minimaal energieverbruik.

De ramen in zonnewerende beglazing in combinatie met de luifel zorgen voor een goed zomercomfort ondanks de ruime glaspartijen


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

89 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

condenserende gaswandketel

Toepassing hernieuwbare energie

neen

E-peil

46

K-peil

34

Over de architect

architectuur RUBEN VERBEKE
Verbeke Ruben
Bellegemsestraat 24
8510 BELLEGEM

T 056 32 31 53
M 0486 23 16 38
F 056 32 31 53

www.rubenverbeke.be
info@rubenverbeke.be