Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
56 / 1051

EEN STRAKKE WONING MET WARME MATERIALEN

Over dit project

De bouwheer wenste een woning met een maximale relatie met de tuin. Door de leefruimte in het bijgebouw, die bestemd was voor de garage, in te richten kan je in het volledige leefgedeelte genieten van de achterliggende velden. De keuken is het hart van de woning en ze linkt het gelijkvloers met de verdieping. Het omsloten terras geeft sfeer aan de woning en de beglaasde hoek van de eetkamer laat de grens buiten-binnen vervagen. De gekozen materialen maken het geheel warm en rustgevend. Door op het gelijkvloers één materiaal te gebruiken voor de vloerafwerking en het aantal deuren te beperken wordt er een ruim interieur bekomen.
Het unieke deze woning is dat door zorgvuldig met het ruimtegebruik om te springen er ook nog budget over bleef voor de inrichting ervan. Zo werd er bij deze woning een mooi interieur gerealiseerd met meubels op maat en losse meubelen die passen bij de stijl van de woning. Al bij de eerste tekening werd er gesproken over een trap met houten zwevende traptreden. Deze heeft dan ook een belangrijke plaats gekregen in de woning. De verfijnde detaillering maakt van deze woning een woning om fier op te zijn.

locatie:Beveren-Waas, Oost-Vlaanderen
functie:Eengezinswoning koppelbouw - rijwoning
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Energiezuinig gebouw

04-07-2018

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Deze woning heeft een ventilatiesysteem D en zonnepanelen. De grootste ramen bevinden zich aan de noordzijde waardoor er geen oververhitting zal zijn. Door 14cm dikke pur-isolatie in de spouw, 23cm minerale wol tussen houten balken van het dak en 16cm pur op het plat dak wordt het E-peil gehaald.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

180 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Gaswandketel.

Toepassing hernieuwbare energie

Fotovoltaïsche zonnepanelen.

E-peil

50

K-peil

34

Over de architect

architect ellen vandemoortele
Vandemoortele Ellen
Stripfigurenlaan 60
9140 Temse

T 03 411 21 75
M 0473 73 84 74

www.architectellenvandemoortele.be
ellen.vandemoortele@proximus.be