Nieuwbouw
415 / 2370

LANDELIJK GELEGEN WONING

Over dit project

Deze nieuwbouwwoning bevindt zich in de landelijke deelgemeente Appels. De vorige woning werd volledig afgebroken en vervangen door een energiezuinige en comfortabele woning. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met functionaliteit, maximale lichtinval en een open ruimtegevoel. De woning wordt gekenmerkt door volkern panelen en een gevelsteen met een ruwe, glanzende textuur, waardoor het uitzicht en de kleur veranderen doorheen de dag. De gesloten voorzijde bestaat uit een zwevend volume dat in schril contrast staat met de zij- en achtergevel. Deze werden voorzien van grote raampartijen die uitzicht bieden op het open landschap.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Door te schuiven met volumes en een oversteek aan de grote raampartijen wordt optimaal gebruik gemaakt van de zoninval.

Gebruikte technieken
- Zonnepanelen
- zonneboiler
- systeem D
- 12cm PIR muren, 16cm PIR dak, 10cm PUR vloer

Gunstige blowerdoortest door luchtdichte afwerking met o.a. folies


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

242 m²

Ventilatiesysteem

Systeem D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

zonneboiler en HR+ ketel

Toepassing hernieuwbare energie

zonnepanelen

E-peil

21

K-peil

32

Over de architect

Architect Mertens
Mertens Melissa
Rijckelstraat 2
9200 Dendermonde

T 0473 39 55 40
M 0473 39 55 40

www.architectmertens.be
melissa@architectmertens.be