Restauratie
40 / 218

DE PEER

Over dit project

In 1767 richt DE WARNIER Judicque aan aanvraag aan het college van schepenen om de gevel aan de zijde van de koestraat af te breken en een nieuwe te bouwen mits een bouwlaag bij ‘te construeren volgens een bijgevoegd model.
De tekening laat eveneens een aanzet zien van de voorgevel zien. Wellicht dateert deze van dezelfde bouwcampagne.
Het gebouw werd uitgevoerd op de oude kelders. Als plint zijn diverse natuurstenen monelen en hoekblokken gerecupereerd en nadien geschilderd.
Achter de roze en witte laag kwam de oorspronkelijke gevelafwerking te voorschijn : grijswit. Het gebouw werd tevens als bakkerij ingericht.

locatie:Gent, Oost-Vlaanderen
functie:Handelszaak
type:Restauratie
stijl:Traditioneel
eigensch.:Bio-ecologisch, Restauratie

05-02-2018

Over de architect

Erfgoed & Architectuur Steyaert Bvba
Steyaert Dirk
Gewad 33
9000 GENT

T 0497 54 72 50
M 0497 54 72 50

www.dirksteyaert.be
archid.steyaert@telenet.be