Antwerpen
79 / 966

VERBOUWING WEESHUIS TOT WONING

Over dit project

We verbouwden een voormalig weeshuis tot woning. Het pand bezat enkele zeer sterke troeven die in de woning versterkt werden. Zo maakten we gebruik van de hoge plafonds en bewaarden we de bestaande dakspanten. De woning werd verticaal opengewerkt met een grote vide die leefruimte met badkamer en slaapkamers verbindt. De zithoek en speelruimte werden als podium in de ruimte ontworpen, afgescheiden van de eethoek door een doorkijk- open haard. Het meubilair werd op maat uitgewerkt. De woning kreeg een industriële minimalistische look mét een warme touch door materiaalkeuze en lichtbeleving.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Er werd gekozen voor een ventilatiesysteem C+ met invisiventroosters op de nieuwe ramen.
De gehele woning werd voorzien van vloerverwarming .


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

350 m²

Ventilatiesysteem

C+

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

vloerverwarming

Toepassing hernieuwbare energie

nee

Over de architect

POPP-AERT architecten
Schollaert Tim
Neerhoevelaan 146
2640 Mortsel

M 0472 38 25 45

www.popp-aert.be
mail@popp-aert.be