Eengezinswoning alleenstaand
27 / 2066

VILLA VL-L

Over dit project

Een bebost perceel op een heuvel in Midden-Hageland. De waardevolle bomen blijven maximaal behouden, en de indeling van de woning volgt het niveau in het terrein. De zuidwestelijk gelegen tuin is het uitgangsput voor ontwerp van het open grondplan van de leefruimten. Sierlijke wanden ondersteunen de architectuur, en creëren buitenruimten. Enkele accenten in donker verticale gevelbekleding zijn een speelse referentie naar het bosrijke gebied.

Werkten mee aan dit project:
Interieurarchitect Kevin De Smet
Tuin- en landschapsarchitect Filip Van Damme

locatie:Linden, Vlaams-Brabant
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:BEN-gebouw

19-01-2018

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Eerst isoleren, luchtdicht bouwen en maximaal energie behouden (verbruik & recuperatie). Daarna pas technieken inschakelen om deze beperkte energievraag in te vullen (warmtepomp, fotovoltaïsche panelen, ...). Sierlijke tuinmuren laten de compacte woning erg groot lijken.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

281 m²

Ventilatiesysteem

D met zomerbypass

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

geothermische warmtepomp (verticaal)

Toepassing hernieuwbare energie

warmtepomp en fotovoltaische panelen

E-peil

30

K-peil

36

Over de architect

Niko Wauters architecten bvba
Wauters Niko
Korte Welvaart 1
3140 KEERBERGEN

T 0495 49 96 38
M 0495 49 96 38

www.nikowauters.be
info@nikowauters.be