Budgetvriendelijk
79 / 853

BASISSCHOOL HEILIGE FAMILIE TE SCHAARBEEK FASE 2

fotograaf: Georges De Kinder

Over dit project

2 gebouwen waren in een staat van verval en voldeden niet meer inzake brandveiligheid, energie, technieken. Om een capaciteitsuitbreiding te realiseren in een gesloten binnengebied werd in verschillende fasen gewerkt.
Fase 1: het historisch Gebouw 1 werd volledig gerenoveerd en de grote zolderruimtes ingericht om tijdelijk al de leerlingen te plaatsen.
Fase 2: Er werd plaats gemaakt op de site voor een nieuwbouw, dat gedraaid werd tot tegen de bestaande turnzaal tot 1 compact en organisatorisch logisch geheel. De ruimere buitenruimte zorgt voor een leesbare site
met een toegankelijk en leefbaar-passief |K32| gebouw en groenten op het dak.

Werkten mee aan dit project:
Ir. Architect Jo DEFLANDER Ingenieurs Stabiliteit
Ir. Architect Istema nv. Ingenieursbureau Technieken

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Door aanhechting van een nieuw volume aan de ingesloten turnzaal (tussen tuinmuren, aanpalende woningen) werd het nieuw geheel compacter. De zeer stabiele temperatuur wordt verkregen door massief-passiefbouw, technische sturingen via KNX, detaillering van bouwknopen, aansluitende isolatie,...


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

3840 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Laagrendement op gas

Toepassing hernieuwbare energie

Lichtsturing, zonnewering, waterrecuperatie

Over de architect

IVH architecten
Van Haver Inge
de Bavaylei 34
1800 Vilvoorde

T 0494 584 964
M 0494 584 964

ivh-architecten.com
inge@ivh-architecten.be