Antwerpen
167 / 963

ESTETISCH SPEL VAN BAKSTEEN EN HOUT

fotograaf: Architectenbureau Jan Stranger bvba

Over dit project

De nieuwe woning is opgebouwd volgens het passiefhuisprincipe, een geeft maximaal comfort naar de bewoners door een doorgedreven isolatie, het maximaliseren van de warmtewinsten met grote raamvlakken en een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De karaktervolle gevels vormen een interessant samenspel tussen de grillige gevelsteen en de strakke horizontale houten bekleding. De houten bekleding accentueert twee elementen van de woning, het dubbel hoge hoekraam dat licht geeft in zowel de zitruimte als het bureau en de achterbouw. De leefruimte is door een vide verbonden met het bureau op de eerste verdieping.

Werkten mee aan dit project:
Architect Jan Stranger
Architect Jeroen Sneyers
Architect Paola Parisi

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

De woning werd zeer goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Ze wordt met een minimum aan technieken verwarmd. Het compact toestel zorgt voor de, verwarming, ventilatie (D) en het sanitair warm water. Het ventilatiesysteem D heeft een bodem-warmte wisselaar (diepteboring).


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

179 m²

Ventilatiesysteem

systeem D, Nilan Compact P

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

lucht-lucht warmte pomp (Nilan Compact P) / lucht-water warmtepomp (Nilan Compact P)

Toepassing hernieuwbare energie

/

E-peil

28

K-peil

19

Over de architect

Architectenbureau Jan Stranger BVBA
Stranger Jan
Bist 67
2180 EKEREN

T 0497 60 28 24
M 0497/60.28.24
F 03 313 86 06

www.architect-js.be
info@architect-js.be