BEN-gebouw
8 / 215

VRIJSTAANDE NIEUWBOUWWONING DH

fotograaf: Van Halewyck & Marco Architects

Over dit project

Achter de gevels van deze BEN-woning gelegen op de grens tussen dorp en bos gaat een split-level concept schuil. De verspringende verdiepingen creëren boeiende hoogteverschillen en zorgen ervoor dat de woning minder ruimte inneemt op het perceel.

Terwijl keuken en eetruimte nog op tuinniveau liggen wordt het salon opgetild. Van daar heb je vrije uitzichten op het natuurgebied en een leuk contact met de eetruimte. Onder de zitruimte kijkt de speelruimte uit op grasniveau. Het nachtgedeelte is op de bovenste verdieping gelegen met 4 slaapkamers en een grote badkamer.

Het sculpturale volume wordt gecomplementeerd door de lichte gevelsteen.

Werkten mee aan dit project:
Architect MATTHIAS VAN HALEWYCK
Architect MARIA MARCO

locatie:Kontich, Antwerpen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:BEN-gebouw

29-11-2017

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

- hoogwaardige isolatieschil
- 1,0 W/m²K beglazing
- balansventilatie met warmterecuperatie
- PV panelen
- geïntegreerde zonnewering


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

198 m²

Ventilatiesysteem

balansventilatie met warmterecuperatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

vloerverwarming en sanitair warm water boiler

Toepassing hernieuwbare energie

PV panelen

E-peil

14

K-peil

31

Over de architect

Van Halewyck & Marco Architects bv
Van Halewyck Matthias
Marco Devis Maria
Berchemboslaan 17
2600 Berchem

T 03 232 59 98
M 0475 91 38 32

www.vanhalewyck-marco.com
matthias@vanhalewyck-marco.com