Renovatie en uitbreiding
363 / 886

DE TOVERBERG, BERG

fotograaf: Koen Van Damme

Over dit project

Uitbreiding van een bestaande school met 8 klaslokalen, een overdekte speelplaats, administratieve lokalen, sanitaire ruimten, heraanleg van de omgeving en speelplaatsen.
Het gebouw betreft een eenvoudig volume met materialen die harmoniƫren met de omgeving en het programma. De architectuur staat borg voor ruimtelijkheid en veel licht. Bovendien gaat zij hand in hand met de organisatie van de buitenruimtes en het gebruik ervan.
De overdekte speelplaats is centraal gelegen en wordt opgevat als een doorzichtig, licht volume dat een centrale rol speelt. Deze verbindt de nieuwe klassen met het bestaand schoolgebouw en de refter.

locatie:1910 Kampenhout, Vlaams-Brabant
functie:Gebouw voor openbaar nut
type:Renovatie en uitbreiding
stijl:Modern
eigensch.:

07-11-2017

Over de architect

styfhals architecten bv nv
De Hovre Luc
Kwekerijstraat 3
1830 Machelen (Bt.)

T 02 253 40 53
F 02 253 17 75

www.styfhals.be
luc.dehovre@styfhals.be