Energiezuinig gebouw
121 / 815

EENGEZINSWONING TE WILRIJK

fotograaf: Bert Schellekens

Over dit project

Deze nieuwbouwwoning werd opgetrokken op de gerecupereerde funderingen en de kelder van een oude rijwoning.
De voorgevel is relatief gesloten om volgende redenen:
-passieve gebouwen vragen om een relatieve geslotenheid van de noordelijk gerichte gevels
-de fietsenberging, tuinberging en toegang tot de kelder werden ondergebracht achter de houten voorgevel van de benedenverdieping.
-aangezien zich aan de overzijde van de straat een school bevindt, was er de vraag naar meer privacy aan de straatzijde.
De indeling van de woning vertrekt vanuit de vraag naar energie-ef ciƫntie in combinatie met de behoefte aan licht en ruimte.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Passiefwoning met bijverwarming in de vorm van elektrische plafondverwarming. De elekticiteitsbehoefte wordt gedekt d.m.v. PV-panelen. Om het zomercomfort te garanderen werden de vensters aan de zuid- en westzijde van zonnewering voorzien.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

200 m²

Ventilatiesysteem

D

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

elektrische plafondverwarming

Toepassing hernieuwbare energie

PV-panelen

E-peil

53

K-peil

16

Over de architect

ESIA ingenieurs & architecten bvba
Schellekens Bert
Tielendorp 25/1
2460 Tielen

T 014 47 98 33
M 0496850413

www.esia.be
bert@esia.be