Antwerpen
285 / 969

BEN-WONING D-D

fotograaf: Verdickt & Verdickt ARCHITECTEN

Over dit project

In overleg met de bouwheer verscheen er een eenvoudig L-vormig volume op het perceel met waardevolle eikenbomen. De woning heeft een hoge compactheidsgraad in combinatie met een optimale oriƫntatie. Ook de openingen in de gevels werden nauwgezet bepaald. Onder een uitkraging creƫert de zuidelijke en westelijke glaspartij naar de tuin een sterke relatie tussen binnen en buiten. Naast lichttoetreding en interessante zichten zorgen de gevelopeningen er voor dat onnodige afkoeling aan de noordgevels wordt vermeden, ramen aan de zuidzijde leveren passieve zonnewinsten op. De materiaalkeuze van het geheel volgt de logica van de sobere vormentaal.

Werkten mee aan dit project:
Architect Carl Verdickt

locatie:Vorselaar, Antwerpen
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Houtskeletbouw, Compact, Passiefbouw, BEN-gebouw

30-11-2016

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Uit ecologische overwegingen is er gekozen voor een duurzame houtskeletbouw met gebruik van natuurlijke materialen en vooruitstrevende technische voorzieningen zoals een warmtepomp, PV-cellen en regenwaterrecuperatie.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

235 m²

Ventilatiesysteem

D, mechanisch balansventilatiesysteem

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

aardwarmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

PV-panelen

E-peil

12

K-peil

21

Over de architect

VERDICKT & VERDICKT ARCHITECTEN CVBA
Verdickt Nico
Oudesteenweg 87.03
2060 ANTWERPEN

T 03 233 83 51
M 0475 36 63 60
F 03 233 83 52

www.verdicktenverdickt.be
nico@verdicktenverdickt.be