Budgetvriendelijk
28 / 836

STATIGE HERENWONING TOT KANGOEROEWONING

fotograaf: Stijn Knapen

Over dit project

De statige herenwoning uit 1935 was aan een grondige energetische renovatie toe. Het ontwerp voorziet zowel een ruimtelijke als energetische optimalisatie.
Ruimtelijk is het gebouw in twee woningen opgesplitst met behoud van de statige traphal. Op de 2de en 3de verdieping is er een studio van 50 vierkante meter ontworpen en een ééngezinswoning op het gelijkvloers en 1ste verdieping.
Twee gezinnen wonen hier samen zonder in te boeten aan privacy en ruimtelijkheid. Een goede combo, want er is altijd wel iemand in de buurt voor een gesprek of om de handen uit de mouwen te steken.

Werkten mee aan dit project:
Architect Pieter Cloeckaert
Architect Laura Spelier

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

- compacte woning: tijdelijk opdelen gebouw in woning en studio
- na-isoleren van de buitenschil aan de binnenkant met ecologische materialen en met behoud van de statige gevel
- ventilatiesysteem D met warmterecuperatie
- zonwerende en akoestische beglazing
- condenserende gasketel


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

175 m²

Ventilatiesysteem

D met warmterecuperatie

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

Condenserende gasketel

Toepassing hernieuwbare energie

Zonnepanelen

Over de architect

CLOECKAERT Pieter
Cloeckaert Pieter
Diestsesteenweg 220
3010 Kessel-Lo

T 0484 11 45 99
M 0484 11 45 99

pieter.cloeckaert@icloud.com