Renovatie en uitbreiding
456 / 886

UITBREIDING WONING

Over dit project

De bestaande woning wordt uitgebreid met een nieuw volume aan de linkerzijde.
Dit nieuwe volume lijkt te zweven op een V- vormige kolom waardoor er een carport ontstaat. Het nieuwe volume is een houtskelet dat afgewerkt wordt met een zinken gevelbekleding. Aangezien de bestaande woning gerenoveerd werd volgens de passief- norm, werd de nieuwe uitbreiding ook als een passief volume beschouwd. Zo werden de vloer, de wanden en het dak volledig gevuld met cellulose- isolatie. Het houten buitenschrijnwerk bevat 3- voudig glas en er werd veel aandacht besteed aan alle luchtdichte aansluitingen.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

- Cellulose-isolatie
-3-voudig glas
- veel aandacht aan alle luchtdichte aansluitingen


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

263 m²

Ventilatiesysteem

C+ met vraaggestuurde toevoer

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

/

Toepassing hernieuwbare energie

PV panelen + zonneboiler

Over de architect

Parallel Architecten Beringen
Houtmeyers Geert
Koolmijnlaan 201
3582 Beringen

T 011 56 19 77
M 0473931514

www.parallel-architecten.be
gh@parallel-architecten.be