BEN-gebouw
64 / 191

WONING WM

fotograaf: Niko Wauters

Over dit project

Vanuit de zuidgerichte leefruimten heeft men een vergezicht over enkele Haachtse velden en bossen. Een bureauruimte op de verdieping heeft via een 6m hoge glaspartij met vide zicht op tuin en landschap.

De gevels zijn opgebouwd uit een subtiel spel van witte volumes, geaccentueerd met enkele sierlijke houten gevels. Een luifel op de zuidzijde biedt schaduw en beschutting.

Terugkerende warme tinten in het interieur creƫren een harmonieus geheel.

Dit project is een hoogwaardig afgewerkte BEN-woning, waarbij niet alleen maximale aandacht ging naar comfort en energie, maar waarbij ook het interieur integraal werd ontworpen en uitgewerkt.

Werkten mee aan dit project:
Architect Niko Wauters
Interieurarchitect Linda Coart

locatie:Haacht, Vlaams-Brabant
functie:Eengezinswoning alleenstaand
type:Nieuwbouw
stijl:Modern
eigensch.:Compact, BEN-gebouw

08-09-2015

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Door maximaal aandacht te besteden aan isolatie, luchtdichtheid, energiebehoud maar ook comfort, werd in eerste instantie de woning geoptimaliseerd. Pas daarna werd gekeken naar installaties zoals warmtepomp, ventilatie, zonnepanelen, ... Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt.


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

270 m²

Ventilatiesysteem

D met warmterecuperatie & bypass

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

verticale aarde-water-warmtepomp

Toepassing hernieuwbare energie

fotovoltaische panelen + warmtepomp (bodem)

E-peil

5

K-peil

30

Over de architect

Niko Wauters architecten bvba
Wauters Niko
Korte Welvaart 1
3140 KEERBERGEN

T 0495 49 96 38
M 0495 49 96 38

www.nikowauters.be
info@nikowauters.be