Kantoor
32 / 175

BEN-KANTOOR MET APPARTEMENTEN

Over dit project

De vormgeving en het gebruik van zwarte aluminium en witte glazen panelen als gevelbekleding bezorgen het geheel een strakke en moderne look. Ook de toevoeging met isolatie en grijze gevelsteen van 7cm verhoogt de strakheid en de gewenste energetische en akoestische prestaties. De oversteek van het volume boven de inrit naar de ondergrondse parking geeft een speelse toets aan het gebouw en creëert een impressie die de zwaartekracht tart.
Het gebouw geeft een interessante insteek in het debat omtrent de combinatie van wonen en werken langs de drukke Vlaamse steenwegen en streeft naar een meer ecologische en duurzame manier van bouwen.

> Meer energiedetails

Energetische specificaties

Hoe werd met energie omgegaan?

Het rechtse gedeelte van het bestaande pand werd afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. In dit nieuwe gedeelte werd 19cm isolatie in de buitenmuren voorzien. Bijkomend worden er fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak geplaatst waardoor de primaire energiebehoefte grotendeels gecompenseerd wordt


Extra energie-info

Netto bewoonbare oppervlakte

315 m²

Ventilatiesysteem

D-systeem met warmteterugwinning

Verwarmingssysteem en productie sanitair warm water

3 diepteboringen voor grond-waterwarmtepomp, betonkernactivatie in de vloeren met free-cooling

Toepassing hernieuwbare energie

fotovoltaïsche zonnepanelen

Over de architect

AVENIR architecten bvba
Vermeiren Maryse
Diestersteenweg 358 0.1
3510 Spalbeek

T 013 55 11 44
M 0475 29 96 34
F 013 55 11 44

www.avenirarchitecten.be
maryse@avenirarchitecten.be